Warsztaty kulinarne w Centrum Aktywności Lokalnej w Kłodzku
Za nami 3 dzień warsztatów kulinarnych w kłodzkim Centrum Aktywności Lokalnej. Zajęcia prowadzone są przez Waldemara Załuskiego, właściciela największej w Polsce “Patelni i Brytfanny plenerowej”.
Tym razem w warsztatach wzięli udział uczniowie ze Szkoły Podstawowej nr 7 w Kłodzku, a także dzieci które przybyły tutaj z Ukrainy. Tematem spotkania było : “Gul Gul kukurykuuu kotleciki na patyku”. Dzieci mogły poznać różne rodzaje mięsa drobiowego, nauczyły się również je rozpoznawać. Przygotowały również dania z mięsa drobiowego i świeżych warzyw. Wydarzenie zakończyła wspólna degustacja przygotowanych razem posiłków.
Warsztaty otworzył burmistrz Kłodzka, Michał Piszko. W przygotowaniu zajęć pomogli również uczniowie Kłodzkiej Szkoły Przedsiębiorczości, którzy zadbali o pomoc kulinarną i bezpieczeństwo uczestników.
Zobacz też: Polsko-czeskie warsztaty “Spotkania z kłodzką pieśnią, rzemiosłem i kuchnią”